Lundqvist storspelade för Rangers – men överglänstes av målvaktskonkurrenten

By Anton Högsander

Henrik Lundqvist storspelade. Men det hjälpte inte New York Rangers att vinna matchen mot Columbus Blue Jackets. Trots hela 40 räddningar från svensken blev det förlust med 0-2.

Det blev en minst sagt svettig afton för Henrik Lundqvist i nattens möte med Columbus Blue Jackets. Trots att målvaktsveteranen stod för några riktigt vassa ingripanden, som fick tv-kommentatorn Joe Micheletti att brista ut att ”några av hans räddningar i kväll är helt osannolika”, fick inte Lundqvist jubla när slutsignalen ljöd i Columbus.

Istället var det hans målvaktskonkurrent Sergei Bobrovsky som hade anledning att dra på smilbanden efter att han motat alla Rangers 36 skott. Det dröjde till den andra perioden innan den första pucken passerade Lundqvist mållinje. Den talangfulle backen Zach Werenski såg till att ge sitt Columbus ledningen med 1-0 efter cirka tretton minuters spel av mittperioden.

”HAN HAR EN MENTAL TUFFHET”
I den tredje perioden kunde sedan hemmalaget utöka till 2-0 genom Artemi Panarin när han hittade nätet med ett tungt slagskott i powerplay. Men det var ändå Bobrovsky som var den stora matchhjälten för sitt stabila målvaktsspel.
– Han har en mental tuffhet som han har utvecklat de senaste tre åren, sa lagets coach John Tortorella efter matchen till nhl.com.

Den ryske målvaktens statistik under de senaste fyra matcherna är minst sagt imponerande. Han har stoppat 122 av de 126 skott han har fått på sig.

New York Rangers – Columbus Blue Jackets 0-2 (0-0, 0-1, 0-1)
Columbus: Zach Werenski (6), Artemi Panarin (4).

The post Lundqvist storspelade för Rangers – men överglänstes av målvaktskonkurrenten appeared first on Hockeysverige.