MAI gjorde succé under inomhus-SM

malmö MAI gjorde ett riktigt starkt SM när det avgjordes i Malmö under helgen.
Supertalangen Irene Ekelund tog guld medan Josefin Magnusson var tre hundradelar ifrån att slå storfavoriten Moa Hjelmer i finalen på 400 meter.

– Jag hann nästan ifatt henne. Hade loppet varit tio meter till hade jag vunnit, sa Josefin Magnusson efter den knappa förlusten.
Totalt sett tog arrangören MAI hem tio medaljer under SM. Det enda guldet tog Irene Ekelund på 200 meter, men det var inte bara Ekelund som levererade. Josefin Magnusson sprang final på 400 meter och pressade verkligen Moa Hjelmer. Den senare var först in över mållinjen, endast tre hundradelar före Magnusson.
– Så nära har jag aldrig varit att slå henne. Jag har haft ett tufft år med mycket skador så det kändes skönt att vara tillbaka i form.

Magnusson tog tidigt ledningen i loppet mot erkänt startstarke Hjelmer. Europamästarinnan övertog sedan ledningen och höll den in i mål.
– När vi gick in på gemensam bana var det precis som att jag fick bromsa upp eftersom Moa låg i täten och var nöjd med det. Det var synd, jag hade velat ha lite mer driv där på upploppet. Men jag är jättenöjd ändå.

Läs mer här: MAI gjorde succé under inomhus-SM

kommentarer