MÅLEXPLOSIONEN: Skellefteå klara för SM-final

By Måns Karlsson

För sjunde gången på de åtta senaste åren är Skellefteå i SM-final. Västerbottningarna tog sig dit via fyra mål på bara 7:32 i den andra perioden. De vann matchen med 6-2.
– Det ska bli grymt roligt, säger Jimmie Ericsson till TV12.

När Skellefteå förra året åkte ut redan i kvartsfinal mot Frölunda, efter att ha tappat en 3-1-ledning i serien, fanns det dem som trodde att klubbens stormaktstid var över. Men nu står det klart att frånvaron från en SM-finalserie bara blev ettårig. För sjunde gången på åtta år kommer Skellefteå AIK spela om guldet.

Efter en mållös första period gick Skellefteå på totalknock i den andra perioden i kvällens sjätte SM-semifinal mot Djurgården. På bara 7:32 i den andra perioden gjorde de 1-0, 2-0, 3-0 och 4-0 på Adam Reideborn i gästernas mål. Två av målen kom i powerplay. Jimmie Ericsson tryckte in en retur på Oscar Möllers skott – och sen gjorde Möller själv 2-0 strax därpå.
– Jag tycker att vi gör mycket bra saker förra matchen också men då får vi ingen utdelning. Idag går de in igen, sade Möller om det lossnade PP-spelet.

MAGNIFIKA MÖLLER

Men Möller var inte färdig där. Han sköt också 3-0 bara minuter senare.
– Jag försöker bara attackera mål när jag får pucken. Vi har skickliga spelare som är bra på att lägga passningar. Jag försöker bara hitta ytor, säger han.

Målkavalkaden var inte över efter Möllers mål heller. Succéjunioren Tim Söderlund bröt in från kanten och satte 4-0 ur en närmast omöjlig vinkel. Matchen var i det närmaste avgjord.
– De får två powerplay så de har en grym effektivitet. De får 2-0 och då får de ett litet momentum, suckar Djurgårdens Niclas Bergfors.
– Jag tycker

Läs mer här: MÅLEXPLOSIONEN: Skellefteå klara för SM-final

kommentarer