Malmö Aviations piloter kan komma att dras in i flygkonflikt

Sverige Vid midnatt, natten till torsdag, kommer SPF:s medlemmar vid Malmö Aviation att dras in i konflikten om kollektivavtal hos Global Employer Company.

Svensk Pilotförening (SPF) kommer att utöka konfliktåtgärderna om striden kring frågan om kollektivavtal med Global Employer Company (GEC), som flyger för det brittiska flygbolaget Flybe. Sedan en vecka tillbaka är SPF:s medlemmar vid GEC uttagna i övertidsblockad – men det till trots har konflikten inte kommit närmare en lösning. Därför trappar nu SPF upp konflikten. SPF-medlemmarna vid GEC kommer att lägga ner sitt arbete på torsdagar, söndagar och måndagar.
Det kommer också att bli sympatiåtgärder i form av blockad mot övertidsarbete, arbete på lediga dagar och positioneringsflygningar med inhyrda flygbolag för SPF-medlemmar hos bolaget Amapola, Braathens Regional, Malmö Aviation, Novair, SAS och Tuifly, enligt SPF.
– Ett flertal flygbolag räknar med och planerar i den dagliga verksamheten med att piloter arbetar övertid eller arbetar på ledig dag för att utföra flygningar. Även om vi inte kan bedöma exakt vilken verkan det får, räknar vi med att det medför omfattande störningar såsom förseningar eller inställda avgångar, säger Tommy Larsson, förhandlingschef i Svensk Pilotförening i ett pressmeddelande.
Motparten i konflikten, Svenska flygbranschen har svarat genom att varsla om lockout för SPF:s medlemmar

Läs mer här: Malmö Aviations piloter kan komma att dras in i flygkonflikt

kommentarer