Malmö satsade på ”reserven” – då blev det ny seger i Växjö: ”Ska ha beröm”

By Uffe Bodin

Cristopher Nihlstorp fick chansen – och tog den. Med hjälp av ett par viktiga räddningar hjälpte han Malmö till 2–1 i matcher mot klubben han vann SM-guld med för två år sedan.
– Han ska ha stort beröm för att han kom in och spelade så bra ända in i slutet, säger segerskytten Rhett Rakhshani om Nihlstorp till C More efter 4–3 mot Växjö.

Cristopher Nihlstorp har fått befinna i Oscar Alsenfelts skugga under stora delar av den här säsongen. På tisdagskvällen visade den dubble svenske mästaren dock att Malmö har två starka kort på målvaktssidan. 33-åringen fick chansen efter att Alsenfelt stått i både åttondelsfinalerna mot Luleå och dessutom de två första kvartarna mot Växjö och gjorde det bra mot klubben han vann SM-guld med så sent som för två år sedan.

Nihlstorp svarade för flera viktiga räddningar när Malmö gick fram till 2–1 i matcher efter en 4–3-seger i Vida Arena.
– Han ska ha stort beröm för att han kom in och spelade så bra ända in i slutet, säger Rhett Rakhshani till C More.

För tredje kvartsfinalmötet i rad tog Malmö ledningen mot Växjö. Den här gången genom speedige dansken Frederik Storm, som paradoxalt nog var den som fick det kontroversiella målet bortdömt i match två, prickade in 1–0 efter en snabb spelvändning iscensatt av Jens Olssons snabba uppspel.

Växjö replikerade i den andra perioden när Linus Fröberg styrde in Cory Murphys backskott, men den vind man fick i seglen av det målet försvann snabbt när Dennis Everberg fick matchstraff för att ha crosscheckat Nils Andersson över halsen. I efterspelet till den situationen satte Ilari Filppula 2–1 för Malmö i powerplay. Med 28 sekunder kvar av perioden hann det även bli 3–1 efter att <a target="_blank" rel="nofollow"