Män misstänks ha hållits fångna i lägenhetshus

Polisen larmades under lördagen till Täby i Stockholm, där de hittade två misshandlade män och grep en misstänkt gärningsman.

En lägenhet har spärrats av för en teknisk undersökning, och brottsrubriceringen är grov misshandel samt olaga frihetsberövande.

Det var en av de misshandlade männen som larmade polisen, som hittade mannen utanför en lägenhet. En bit därifrån hittades ytterligare två personer, ett till offer och en misstänkt gärningsman.

En person i 35-årsåldern är gripen.

– Det första offret hade skador i ansiktet och var blodig, men vi bedömer inte skadorna som livshotande. Han satt och väntade på oss, säger Mats Eriksson vid Stockholmspolisen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska två män ha hållits fångna under knivhot i en lägenhet. Aftonbladets källor uppger att männen tvingats från Stockholms city och hållits inlåsta under natten.

– Två personer i 25-årsåldern är målsägande, säger Mats Eriksson.

Lägenheten avspärrad

De två brottsoffren har sökt upp vård och ska senare förhöras. Efter det ska den misstänkte gärningsmannen förhöras.

En lägenhet har spärrats av för en teknisk undersökning. Brottsrubriceringen är grov misshandel och olaga frihetsberövande.

Rör det sig om en kidnappning?

– Jag kan inte gå in på exakt vad som hände, men rubriceringen är olaga frihetsberövande. Det betyder att man inte har haft möjlighet att ta sig från en plats, till exempel en lägenhet, säger Mats Eriksson.

Kände männen varandra?

– Det är inte heller något som jag kan kommentera, säger Mats Eriksson.

Källa: https://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/misstankt-kidnappning-och-grov-misshandel-i-taby/

kommentarer