Maple Leafs svenskar bakom tangerat klubbrekord

By Peter Ekholm

Tre svenskmål låg bakom Toronto Maple Leafs 5-2-seger mot Buffalo Sabres, en seger som dessutom tangerade ett poängrekord för den klassiska klubben.

Svenskarna Andreas Johnsson och William Nylander var på spelhumör när Toronto Maple Leafs slog Buffalo Sabres hemma i Air Canada Centre. Nylander slog till två gånger om och hade dessutom en assist medan Johnsson gjorde sitt andra NHL-mål och sin första NHL-assist i sin hittills korta karriär.

Johnsson gav Leafs ledningen efter att han placerat sig vid den bortre stolpen och vinklat in blindpassningen från Tomas Plekanec. Johnsson assisterade till Auston Matthews 2-1-mål innan William Nylander klev in i handlingarna och satte 3-1 på ett friläge.

– Det är gött när man lyckas med dem. Det var en marginalpassning för friläget men en bra passning av Matthews. Finns det en fri yta kommer han försöka hitta mig så jag tog mig dit, beskrev Nylander sitt mål för NHL.com.

Nylander satte också 4-1 innan han stod för en assist till Matthews som därmed också blev tvåmålsskytt. Det gör att Nylander nu är uppe på 59 poäng den här säsongen vilket är två färre än hans notering under fjolårets.

Tangerade rekord

De två poängen gör att Leafs har 103 poäng den här säsongen. Så många har klubben bara tagit en gång tidigare, säsongen 2003-04, i sin historia.

– Det viktigaste har varit att vi hållit oss friska och spelat bra hockey samtidigt som vi haft goda vanor och sett till att vi varit redo att köra, säger backen Jake Gardiner till NHL.com.

Leafs ligger trea i Atlantic Division och har två matcher kvar att spela av grundserien innan Stanley Cup-slutspelet börjar.

TORONTO MAPLE LEAFS – BUFFALO SABRES 5-2

Toronto: Andreas Johnsson (2), Auston Matthews, 2 ( 33) William Nylander,

Läs mer här: Maple Leafs svenskar bakom tangerat klubbrekord

kommentarer