Markström utbytt mot förra klubben

By Henrik Skoglund

Det var skilda världar för Vancouvers svenska målvaktsduo inatt. Jacob Markström fick släppa 4 av 14 skott i den första perioden, medan ersättaren Anders Nilsson kom in och höll nollan.

2008 draftades Jacob Markström av Florida Panthers i den andra rundan. Han kom att spela 43 NHL-matcher för klubben innan han den 4 mars 2014 byttes bort till Vancouver.

När 28-åringen inatt mötte sin förra klubb blev det ingen rolig match för honom. Evgenii Dadonov, Jamie McGinn, Alexander Petrovic och Nick Bjugstad gjorde fyra mål på 14 skott i den första perioden och i paus byttes Jacob Markström ut mot Anders Nilsson.

Men det var inte bara Florida som gjorde mål under den första perioden. Vancouver gjorde två genom Michael Del Zotto och Bo Horvat.

I mitten av matchen reducerade Brock Boeser när han assisterades av Daniel Sedin. Men några fler mål blev det inte i matchen som Florida vann med 3-4.

Anders Nilsson stoppade samtliga 20 skott han fick på sig.

The post Markström utbytt mot förra klubben appeared first on Hockeysverige.