Mästarna nedplockade på jorden efter urladdningen: ”Utnyttjade att de kom från match”

By Uffe Bodin

Pittsburgh Penguins tömde sina reserver i urladdningen mot Washington Capitals. Det utnyttjade New Jersey Devils i natt. Anförda av sin tredjekedja fick man stopp på Sidney Crosby och kompani.
– Vi försökte sätta tonen direkt och arbeta sönder dem, säger Jesper Bratt efter 3–1-segern.

NEWARK (HOCKEYSVERIGE.SE)
Pittsburgh Penguins hade en riktig kraftmätning i mötet med Washington Capitals natten mot lördag. Det blev seger med 7–4 efter Jevgenij Malkins fyrapoängsuppvisning. När man i natt skulle följa upp den vinsten med att möta New Jersey Devils på bortais tog det stopp.

Hemmalaget vann med 3–1 efter att veterancentern Travis Zajac skjutit två av målen. Det tredje tredje svarade kedjekamraten i tredjelinan, Blake Coleman, för efter assist från Zajac.
– Det känns som vi har kommit in i en bra streak nu. Vi hade en liten dipp innan brejket när det inte gick som vi ville. Det känns skönt att vi har kunnat hålla i och spela 60-minutersmatcher på slutet, säger Devils svenske forward Jesper Bratt.

HÖRNQVIST SKADAD – MISSADE MATCHEN

New Jersey dominerade matchen från start och kontrollerade händelserna matchen igenom, så när som på en kort stund i tredje perioden. Skotten vanns med förkrossande 38–16.
– Vi försökte utnyttja att de kom från en match. Vi försökte sätta tonen direkt och arbeta sönder dem. Det tycker jag att vi lyckades med redan från start, säger Bratt.

Jevgenij Malkin sköt Penguins enda mål och förlängde sin målsvit till fyra matcher. 31-åringen har åtta mål och ytterligare tre assist på sina fyra senaste matcher. För Sidney Crosby sprack dock en elva matcher lång poängsvit. Han trodde att han hade skjutit karriärens 400:e mål när han vallade in pucken till en 2–3-reducering via målvakten Keith Kincaids hjälm. Målet dömdes