Med morbrors hjälp mot explosionsartade genombrottet: ”Sjukt tacksam”

By Uffe Bodin

Genom hela uppväxten har Jan Sandström haft en stor inverkan på Nils Lundkvists hockeyspelande. Därför var det kanske inte mer än logiskt att det i slutändan var en skada på morbror Sandström som bidrog till att ynglingen fick chansen att slå sig in i SHL. En chans som lett till ett oväntat genombrott.
– Han är en väldigt bra spelare, men en ännu bättre människa, säger Luleåbacken till hockeysverige.se.

UPPSALA (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det är samma sak varje år. Någon eller några unga spelare som den stora massan hockeyfans inte har hört talas om får ett jättegenombrott och går från total anonymitet till att vara omtalade som ett draftaktuellt löfte.

Tittar man på kullen svenska spelare som är aktuella för sommarens NHL-draft i Dallas är frågan om någon har gjort en häftigare resa än Luleås back Nils Lundkvist. Från att inte ens ha testats i pojk- eller juniorlandslag har 17-åringen under säsongen blivit ordinarie i SHL, spelat till sig en plats i Småkronorna inför stundande U18-VM i Ryssland samt blivit en spelare som allt fler NHL-scouter talar gott om.

Lundkvist, med Piteå som moderklubb, har fått nypa sig i armen ett par gånger om den här säsongen.
– Det har gått väldigt fort, bra mycket fortare än man kunnat tro, skrockar han när hockeysverige.se träffar honom i Uppsala inför avresan till Ryssland.
– Jag har vuxit mycket nu två senaste åren och har kunnat bygga på mig mycket muskler, blivit snabbare och starkare. Sedan har det mesta flutit på och jag har haft lite tur på vägen.

MORBROS SKADA ÖPPNADE DÖRREN

”Tur”… Det är ett sätt att se på saken. Men det fanns givetvis en anledning till att Nils Lundkvist fick chansen i Luleås A-lag till en första början. Det uppstod en lucka i försvaret när junioren Linus Nässén valde att lämna Luleå

Läs mer här: Med morbrors hjälp mot explosionsartade genombrottet: ”Sjukt tacksam”

kommentarer