Microsoft och Facebook chockar: ”Bara växer”

Efter reklamen visas:
Ekonomistudion Techjättar

Både Microsoft och Amazon levererade rapporter klart över förväntningarna torsdag kväll svensk tid. Amazons resultat per aktie landade på 3 dollar och 27 cent, hela två dollar högre än väntat. Microsoft ökar å sin sida vinsten för första kvartalet 2018 med hela 35 procent mot förra året, mycket tack vare framgångsrik försäljning av molntjänster som Office 365.

Teknikjättarnas superbesked kom bara en dag efter att en annan teknikjätte, Facebook, levererade en styrkerapport – och rusade 9 procent på börsen.

SvD:s Mikael Törnwall är imponerad av hur framför allt Facebook och Microsoft fortsätter att växa, mot oddsen.

– Microsoft har tuffat på i 30 år och bara fortsätter växa och växa. Och Facebook levererar ytterligare ett rekordresultat, trots att man redan har 2,2 miljarder användare. Man tänker att det måste vara slut på tillväxten någon gång, men det kommer tydligen hålla på ett tag till, säger han i Ekonomistudion – och poängterar att 7 av 10 av världens högst värderade bolag är teknikbolag.

Finns det något som kan sätta stopp för deras framfart?

– Förr eller senare måste det ta stopp. Men det tenderar att hålla på mycket längre än man tror. Titta på Microsoft igen, redan på 90-talet sa man att den här tillväxten inte kan fortsätta. 20 år senare ser vi att den har fortsatt i bra takt i ytterligare 20 år. Så var det tar slut är svårt att säga.

Stäng

SvD Perfect Guide:s Nyhetsbrev – Perfect Weekend ger dig din bästa läsning inför helgen varje fredag

Anmäl dig här

SvD:s Mikael Törnwall i Ekonomistudion. Foto: AP och SvD

Läs även

Högre omsättning men lägre resultat för Ica

Q1-rapporterna 2018

Blodröda siffror från Norwegian – jubel för Amazon

Q1-rapporterna 2018

Volvo Cars går som tåget

Q1-rapporterna 2018

Källa: https://www.svd.se/microsoft-och-facebook-chockar-bara-vaxer

kommentarer