Hem / Sport / Miljardbeskedet som öppnar för NHL-expansion

Miljardbeskedet som öppnar för NHL-expansion

By Uffe Bodin

Det har redan spekulerats i att Houston kan bli nästa amerikanska stad att få ett NHL-lag. Men i natt kom ett beslut som öppnar för en annan intressant. En renovering av gamla KeyArena kan bli första steget mot en NHL-klubb i Seattle.

NHL består just nu av 31 lag, 16 i öst och 15 i väst. För att skapa balans i ligan vill ligaledningen utöka med ett lag i väst. Det har länge spekulerats i att Seattle skulle vara en lämplig stad att placera en expansionsklubb i, men bristen på en modern arena har varit den stora bromsklossen i de planerna. I alla fall fram tills nu.

I går klubbade Seattles stadsfullmäktige nämligen igenom ett beslut om att renovera gamla KeyArena för mer än 600 miljoner dollar, drygt fem miljarder svenska kronor. Det skulle göra arenan, som tidigare huserade NBA-laget Seattle Supersonics, modern nog att ha ett NHL-lag i byggnaden.

Sju av de åtta ledamöterna som röstade kring beslutet var positivt inställda till en satsning på arenan. Borgmästaren Jenny Durkan är också för en upprustning av KeyArena och skriver i ett pressmeddelande att hon är ”engagerad för att ta tillbaka våra Sonics, rekrytera ett NHL-lag och investera i vår stad”, uppger Canadian Press. Settle Supersonics lämnade Washington State 2008 och blev i stället Oklaholma City Thunder.

HOUSTON ROCKETS ÄGARE VILL KÖPA NHL-KLUBB

Seattle har varit en stad av stort intresse för NHL. Men det finns fler intressenter. Förra månaden besökte NBA-laget Houston Rockets ägare Tilman Fertitta NHL-kontoret i New York och hade ett möte med ligabossen Gary Bettman. Fertitta har varit öppen med att han vill ta ett NHL-lag till Texas största stad.

Kanske blir det i slutändan så att både Seattle och Houston får NHL-lag i slutändan. I nuläget är läget instabilt för såväl Carolina Hurricanes som Arizona Coyotes och Florida Panthers. Alla tre klubbarna

Läs mer här: Miljardbeskedet som öppnar för NHL-expansion

kommentarer

Titta också

Inför: IFK Göteborg – Dalkurd FF

På torsdag åker Dalkurd tillbaka till Göteborg för att försöka plocka med sig 3 poäng …