Missnöje mot SHL-klubbens ledning från supporterhåll: ”Det får vi undersöka”

By Henrik Skoglund

Säsongen blev kanske inte riktigt vad Linköpings HC önskade med uttåg redan i kvartsfinalen mot Djurgården. Dessutom har det varit starkt missnöje från supportrarna under säsongen. Idag sattes en banderoll upp som uppmanade LHC-ledningen till självrannsakan.
— Givetvis tråkigt, särskilt för personalen som verkligen sliter till hundra procent i Clubens tjänst, säger Linköpings klubbdirektör Anders Mäki till hockeysverige.se.

Under morgonen och förmiddagen har det kommit uppgifter till hockeysverige.se att en banderoll ska ha satts upp utanför Linköpings HC:s kansli med texten: ”Tålamodet är slut – rannsaka er”. Dessutom har bilder på banderollen kommit till redaktionen.

SUPPORTERKLUBBEN LIGGER INTE BAKOM

Supporterklubben White Lions ordförande Niclas Wilhelmsson berättar för hockeysverige.se att de inte ligger bakom.
— Nej, då har de gjort det utan mitt veto i så fall. Det är nog enskilda personer och jag har inte koll på vilka det kan tänkas vara, säger han till hockeysverige.se och menar att stämningen i supporterled kan ha piskats upp via sociala medier och forum under säsongen.
— Det har skrivits väldigt mycket under egentligen hela säsongen om ledningen och hur klubben sköts. Det känns som folk i allmänhet har lite högre krav än vad som ställs från ledningen på spelare och så vidare.

Om jag förstår dig rätt så är folk missnöjda med det sportsliga resultatet helt enkelt?
— Ja. Men även andra små incitament. Det har varit lite uttalande i media som inte gynnat supportersidan. Vi har känt att det byggs en liten mur, vi har haft väldigt bra kommunikation med föreningen under lång tid. Det började egentligen på Mike Helbers tid. Men nu känns det som att det gått lite åt andra hållet.
— Summa summarum tror jag att det är en kombination av det sportsliga resultatet och lite dålig kommunikation utåt från klubben som gör att folk är sura.

Vad tycker du som ordförande i White

Läs mer här: Missnöje mot SHL-klubbens ledning från supporterhåll: ”Det får vi undersöka”

kommentarer