Misstanken: Skolanställd våldtog och sålde kvinna

En skolanställd man i Västsverige misstänks ha våldtagit och sålt en ung kvinna till sexköpare, skriver Aftonbladet.

Brotten ska delvis ha ägt rum på den skola som mannen jobbar på.

– Det handlar om grovt våld, säger åklagaren Mats Ihlbom.

Mannen greps förra veckan när han var på väg till sin arbetsplats. Därefter anhölls han och nu sitter han häktad misstänkt för grova sexbrott.

Enligt kammaråklagaren Mats Ihlbom, som håller i utredningen, har mannen gjort sig skyldig till grova våldtäkter under sommaren/hösten 2015 samt grovt koppleri hösten/vintern samma år.

– Det går utöver ordinarie våld, det handlar om grovt våld, säger Ilhbom om gärningarna som mannen misstänks ha gjort sig skyldig till.

Enligt Aftonbladet har en del av brotten ägt rum på mannens arbetsplats. Offret är en ung kvinna. Men hon har ingen koppling till skolan, enligt åklagaren.

Åklagaren: Grovt våld

Enligt Ihlbom ska mannen och kvinnan ha haft någon slags relation. 

– De har haft en relation. Inte en sådan som du och jag skulle beteckna som en relation. Men i ordets rätta bemärkelse har de haft någon form av relation. Sedan har den kanske inte varit så sund, kan man tycka.

Åklagaren Mats Ihlbom.Foto: HENRIK JANSSON

Utredningen har man jobbat med i ungefär ett halvår. Åklagaren säger till Aftonbladet att ”även erfarna utredare” mått dåligt över det som har framkommit i utredningen.

Hypotesen är att det finns ytterligare offer. Dessa har inte kunnat lokaliseras.

– Vi utreder fler presumtiva målsägande.

Förnekar brott

Aftonbladet har tagit del av inlägg på ett forum från en kvinna som säger sig ha blivit utsatt för den misstänkte mannen. ”Han är ett monster”, ska hon bland annat ha skrivit i inlägget.

Enligt åklagarens uppfattning så förnekar mannen brott. Han ska ha varit mycket fåordig i de inledande förhören och svarat ”ingen kommentar”.

– Jag vågar säga, även om han inte har sagt det rakt ut, att han förnekar brott, säger Mats Ihlbom.

LÄS ÄVEN: Ung man våldtog flicka 30 gånger

Källa: https://www.expressen.se/gt/misstanken-skolanstalld-valdtog-och-salde-kvinna/

kommentarer