MJÖRNBERG: De kan spela på resultat – och sänka Västerås

By Mikael Mjörnberg

Spelschemat för Allettan norra lämnar ett stort frågetecken efter sig. Alla lag spelar inte i de två sista omgångarna. Det kan bli väldigt mycket spel på resultat.

Jag har full respekt för att det är knöligt att få ihop ett spelschema där en massa tredjedivisionens hockeylag ska resa fram och tillbaka över halva landet för pengar det egentligen inte har och dessutom göra det under en ganska kort tidsperiod. Jag förstår att det inte blir helt optimalt för alla då och att vissa får spela mycket hemma i början och mycket borta i slutet och vice versa. Jag köper det.

Men spelschemat i Allettan norra?

Jag kanske är naiv, men någonstans trodde jag att det fanns en outtalad regel, idrottens sunda grundlogik att i den sista omgången (gärna de två sista omgångarna) då spelar samtliga lag och på samma tid.

Stycka gärna upp omgångarna till olika matchdagar under seriens gång, men när allt ska avgöras då ska alla spela samtidigt.

Men inte i Allettan norra.

Där kommer omgångarna halta hela vägen in till the bitter end.

Lindlöven spelar sin sista match den 18 februari. Västerås spelar sin sista match den 21 februari.

Då har övriga lag i serien två omgångar kvar att spela. De möts lördag och söndag, 24 och 25 februari, med Norrlandsgängen som hemmalag.

Ni förstår vad det innebär. Är det jämnt i toppen inför de avslutande matcherna kan övriga lag spela väldigt mycket på resultat och bestämma Lindlöven och Västerås öde.

Det kanske främst är Västerås som kan bli hårt straffat, ett av de stora favoritlagen den här säsongen som många säkert skulle vilja sätta lite extra käppar i hjulet för. Blir toppen jämn, vilket vi väl får anta att den blir, kan de sista omgångarna och de deltagande lagens förkunskap om vad som händer vid varje resultat bli totalt avgörande.

Som sagt, full

Läs mer här: MJÖRNBERG: De kan spela på resultat – och sänka Västerås

kommentarer