MJÖRNBERG: En liten upprättelse efter märkliga degraderingen

By Mikael Mjörnberg

Haninge Anchors har återuppstått och får chansen att spela i division 2 kommande säsong.

Minns ni hur det var strax innan nedsläpp den här säsongen? Hur Haninge Anchors med bara någon vecka kvar till seriestart fick beskedet från förbundet att de inte beviljades någon elitlicens och hals över huvud kastades ut ur Hockeyettan.

Spelarna drog till andra klubbar, Anchors stod där helt utan trupp och tvingades avsäga sig platsen i division 2.

Enligt reglementet ska klubbar som drar sig ur på det sättet tydligen tvingas börja om på lägsta nivå, vilket i det här fallet väl skulle bli division 4, men nu har Haninge ändå fått en liten form av upprättelse.

Klubben har ansökt om att få kliva in i division 2 igen och beviljats dispens att göra så av ledningsgruppen i region öst.

Jag kanske är konspiratorisk här, men jag läser in en hel del syrlig kritik mot förbundet i beslutet.

Bland annat står det att läsa:

”Ledningsgruppen finner att beslut om serietillhörighet ska fattas med skälig framförhållning till spelets början. Endast i fall då förening bryter mot bestämmelser vars konsekvens är uteslutning eller nedflyttning ska beslut om nedflyttning kunna ske utan sådan framförhållning”, angående att Haninge fick beskedet om att licensen inte beviljades väldigt sent.

”Ledningsgruppen har i sin bedömning också beaktat att ett nytt reglemente för licensprövning fastställdes av Svenska ishockeyförbundets förbundsmöte i juni 2017 samt att detta inte reglerade övergångsfrågor från det tidigare reglementet som skulle tillämpas för första gången på boksluten 2016/17 samt att SIFs styrelse i september 2017 beslöt tillämpa det tidigare regelverket på Haninge Anchors men i december 2017 genom förtydliganden av innebörden från övergången från tidigare till nytt reglemente beslöt att inte tillämpa det tidigare regelverket på 19 klubbar som inte uppfyllde licenskraven enligt det tidigare regelverket”.

För det var ju så att Haninge kastades ut för att de faktiskt lämnade

Läs mer här: MJÖRNBERG: En liten upprättelse efter märkliga degraderingen

kommentarer