Hem / Sport / MJÖRNBERG: En potentiell drömvärvning

MJÖRNBERG: En potentiell drömvärvning

By Mikael Mjörnberg

Tobias Björklund väljer på eget initiativ att bryta upp från Västervik efter att speltiden blivit allt för knapp och plötsligt finns ett väldigt tilltalande backalternativ på marknaden.

Jag kan tänka mig att en hel hoper av Hockeyettan-sportchefer kastade sig på telefonerna efter att ha torkat det lystna dräglet ur mungiporna på måndagseftermiddagen.

För Tobias Björklund är naturligtvis en drömvärvning för väldigt många lag i Hockeyettan just nu.

Att det inte funkade i Västervik må väl vara en sak. Nu ståtar väl inte det allsvenska bottengänget med en direkt skrämmande backsida, men det var aldrig givet att Björklund skulle lyckas färga i den förnämare serien.

Han gjorde offensiv supersuccé i Mariestad ifjol, men befann sig ändå ofta på den berömda gränsen till det livsfarliga och bjöd på ett och annat misstag defensivt. Det fanns en anledning till att han hamnade i Bois från första början efter att inte ha fått följa med Södertälje upp i Hockeyallsvenskan den säsongen. Västervik tog en chansning som uppenbarligen inte riktigt höll när man plockade in den 22-årige värmlänningen inför den här.

Men att inte vara mogen Hockeyallsvenskan är definitivt inte detsamma som att inte vara en drömvärvning i Hockeyettan.

Björklund har visat framfötterna både i Södertälje och Mariestad, framförallt då hos de sistnämnda ifjol och det är ett flertal gäng i ettan som behöver förstärkning på just backsidan.

Mariestad hade garanterat gärna värvat tillbaka honom och Ronny Rockstar vid sportchefsrodret har visat sig vara villig att oväntat gripa möjligheten när den uppenbarat sig tidigare den här säsongen med både Roman Semjonovs och Erik Olsson. Men nuvarande backsida är stark och att man nyligen lånade in William Pethrus från IK Pantern gör att det förefaller ganska otroligt.

Då finns det ett koppel av gäng till som förefaller mer

Läs mer här: MJÖRNBERG: En potentiell drömvärvning

kommentarer

Titta också

Luis Alberto kopplas ihop med giganten

Den spanska giganten blickar mot Lazios spanske mittfältare Luis Alberto, enligt uppgifter. … Läs mer …