MJÖRNBERG: Måndagsblandning

By Mikael Mjörnberg

När svenska ishockeyförbundet idag redogjorde för vilka lag som kvalificerat sig för spel i Hockeyettan kommande säsong kom det inte med några överraskningar.

Precis som jag varit inne på tidigare kommer samtliga tvåor, det vill säga Kovland, Surahammar, Mörrum och Trångsund att erbjudas platser i ettan precis som bästa trean Malung.

Spontant känns det förstås extra kul med Mörrum tillbaka i ettan.

Det blir intressant att se vad detta nu innebär för serieindelningen.

* * *

Det blir Jens Brändström (som närmast kommer från en säsong i SK Lejon) som tar över i Lindlöven efter Jussi Salo och hans tre framgångsrika år vid rodret.

Ett klart intressant val.

Faktum är att västra serien blir ett litet gytter av unga intressanta tränare i de tilltänkta topplagen kommande säsong med Brändström, Johan Hellström som tagit över Skövde, Dennis Hall (om han blir kvar) i Borlänge och så vidare.

Mariestad är på jakt efter något ungt och fräscht och kanske blir det rent av så att Tranås, med nye unge tränaren Karl Helmersson, flyttas tillbaka över till västserien när serieindelningen spikas.

Det kan bli en serie med modern hockey till hösten.

* * *

Apropå Mariestad förresten, att Oskar Norlöv efter två raka säsonger med 40 poäng ändå stannar gör att laget fortsätter se spetsigt ut inför kommande säsong. Törnqvist, Davidsson, Lögdal, Norlöv, Sandberg….fortsätt räkna in gänget i toppen.

* * *

Nu kan jag ingenting om Phil Horsky, men att Vimmerby ställer en up’n’coming österrikare på tränarbänken till nästa säsong känns väldigt intressant.

* * *

Efter sex raka säsonger med brant uppåtlutande kurva vände det istället rakt utför för Västervik den här säsongen. Anledningen till det är ganska uppenbar. Det

Läs mer här: MJÖRNBERG: Måndagsblandning

kommentarer