Hem / Sport / Modo förlänger med burväktaren: ”En målvakt som trivs under press i tuffa matcher”

Modo förlänger med burväktaren: ”En målvakt som trivs under press i tuffa matcher”

By Anton Högsander

Modo Hockey har bestämt sig för att behålla målvakten Emma Söderberg till nästa SDHL-säsong. 19-åringen stod 15 matcher den här säsongen och landade på starka 93,02 i räddningsprocent.
– Det känns väldigt roligt att hon stannar och vi ser fram emot att se henne fortsätta ta stora kliv i sin utveckling, berättar klubbens tränare samt sportchef Björn Edlund till den officiella hemsidan.

Emma Söderbergs moderklubb är Järveds IF, men sedan säsongen 2013/2014 har hon representerat Modo. 2015/2016 var hon med och vann brons i U18-VM och blev även utsedd till turneringens bästa målvakt och invald i All Star-laget. Den här säsongen räckte Söderbergs räddningsstatistik till en fjärdeplats i SDHL:s målvaktsliga. Totalt blev det två hållna nollar och ett snitt på låga 1,81 insläppa mål per match.

Björn Edlund förklarar Söderbergs styrkor:
– Emma har blivit en jämnare och bättre målvakt för varje säsong och är en målvakt som trivs under press i tuffa matcher. Det känns väldigt bra att nu ha två riktigt bra målvakter för att få in tävlingen mellan dem för maximal utveckling, säger han.

Kontraktet gäller för säsongen 2017/2018.

The post Modo förlänger med burväktaren: ”En målvakt som trivs under press i tuffa matcher” appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Modo förlänger med burväktaren: ”En målvakt som trivs under press i tuffa matcher”

kommentarer

Titta också

Inför: IFK Göteborg – Dalkurd FF

På torsdag åker Dalkurd tillbaka till Göteborg för att försöka plocka med sig 3 poäng …