Nazist misstänks ha dödat tonåring framför flickvännen

Nazisten Jerrod Baum misstänks ha tvingat en 17-årig flicka att se på när han dödade hennes pojkvän innan han mördade henne och kastade ner båda i ett övergivet gruvschakt i Utah i USA.

Den 41-åriga nazisten dök upp med fullt synliga hakkorstatueringar när rättegången inleddes.

Nästan fyra månader efter att Jerrod Baum misstänks ha mördat två tonåringar ställdes den 41-åriga nazisten inför rätten.

Det var under torsdagen som han leddes in i rättssalen i delstaten Utah i USA med handfängsel, ett stort skägg och två synliga hakkorstatueringar, något som uppmärksammats i flera internationella medier.

41-åringen står åtalad för att ha kidnappat  Brelynne Otteson, 17, och hennes pojkvän Riley Powell, 18, den 30:e december 2017 efter att ha kommit på paret med att ha rökt cannabis tillsammans med Baums 34-åriga flickvän, Morgan Reannon Henderson.

Han ska sedan med bil ha kört ut tonåringarna i öknen, skriver bland andra Washington post.

Jerrod Baum i rättssalen.Foto: RICK EGAN / AP TT NYHETSBYRÅN

Baum hade två synliga svastikor tatuerade när han dök upp i rättssalen.Foto: RICK EGAN / AP TT NYHETSBYRÅN

Enligt åtalet har han bundit 17-åriga Brelynne Otteson och låtit henne titta på medan han slog och knivhögg hennes 18-åriga pojkvän till döds.

Till slut misstänks han även ha dödat Brelynne genom ett knivhugg i halsen, innan han kastade ned kropparna i ett övergivet gruvschakt.

LÄS ÄVEN: Dömd pedofil: Släpp ut mig, mitt straff är för hårt 

Kan dömas till döden

Offrens kroppar hittades inte förrän i slutet av mars då Jerrod Baums flickvän, Morgan Reannon Henderson berättade vad som hänt för polisen och ledde dem till gruvschaktet.

41-åringen är åtalad för bland annat mord och kidnappning och kan dömas till döden. Henderson står åtalad för att ha förhindrat utredningen.

Offrens familjer närvarade när rättsprocessen inleddes.Foto: RICK BOWMER / AP TT NYHETSBYRÅN

Offren Brelynne Otteson, 17, och pojkvän Riley Powell, 18.Foto: Facebook via the Daily Mail.

Eftersom rättegången kan sluta med att Baum döms till döden kommer rättsprocessen att vara långsam och noga övervägd, sägare åklagare Chad Grunander.

Riley Powells syster Nikki har kallade Jerrod Baum för ett monster som inte förtjänar mindre än dödsstraff, ett straff som alltså används i delstaten Utah.

Källa: https://www.expressen.se/nyheter/nazist-misstanks-ha-dodat-tonaring-framfor-flickvannen/

kommentarer