Nu är Karlskoga nära säker mark – storvann mot bottenrivalen

By Henrik Skoglund

Karlskoga har fått kämpa och slita i botten under i stort sett hela den allsvenska säsongen. Men idag skapade de rejäl kontakt med lagen ovanför kvalstrecket när de hemmabesegrade Troja med 6-2.

Inför matchen skiljde det fem poäng mellan Karlskoga på jumboplatsen och Troja på tolfte plats i tabellen och precis ovanför strecket. Numera skiljer det bara två.

Juliuz Persson öppnade målskyttet i matchen när gjorde 1-0 till Karlskoga med 58 sekunder kvar av den första perioden. I mitten av matchen kunde Filip Ahl öka på till 2-0.

Men Troja svarade snabbt. Mycket snabbt. Endast åtta sekunder efter Ahls mål hade Jonathan Johnsson gett gästerna kontakt. Filip Ahl kunde minuten senare göra sitt andra mål i matchen när han i powerplay satte dit 3-1.

Niklas Lihagen kunde sen öka på till 4-1 i den tredje perioden innan Jonatan Nielsen reducerade. Men det här var Karlskogas kväll. Gustaf Thorell och Niklas Lihagen kunde fastställa slutresultatet till 6-2.

The post Nu är Karlskoga nära säker mark – storvann mot bottenrivalen appeared first on Hockeysverige.