Hem / Sport / Nu kliver Mark Messiers kusin in i Hockeyallsvenskan

Nu kliver Mark Messiers kusin in i Hockeyallsvenskan

By Uffe Bodin

IK Pantern har en ny huvudtränare. På tisdagen meddelade klubbledningen att kanadensaren Joby Messier, kusin till NHL-legendaren Mark Messier, tar över den skandalomsusade klubben med omedelbar verkan.

Det fortsätter svänga hejvilt om IK Pantern. Under en säsong som kantats av ekonomiska bekymmer, interna stridigheter, lånekarusell och en och annan skandal kommer nu beskedet att klubben gjort klart med en ny tränare. Det är kanadensaren Joby Messier, med spelarmeriter från NHL, som kliver in i båset och ska leda laget tillsammans med Fredrik Hallberg under resten av säsongen. Det skriver Pantern i ett pressmeddelande.

47-åringen har ingen erfarenhet av att vara huvudtränare på hög nivå, men har agerat rådgivare åt en schweizisk klubb under säsongen och har jobbat med spelarutveckling hemma i Kanada.

SPELADE 25 NHL-MATCHER

Under sin aktiva karriär spelade Messier 25 NHL-matcher med New York Rangers mellan 1992 och 1995. Detta under samma period som hans kusin, tidigare storspelaren Mark Messier, var lagkapten i klubben. Redan efter säsongen 1997/98 tvingades Messier, 28 år gammal, avsluta karriären på grund av en huvudskada.

Det har tidigare ryktats att ekonomiskt hårt ansatta Pantern kommer att få hjälp av miljardären Hugo Stenbeck, som tidigare varit storsponsor och delägare i Malmö Redhawks. Anställningen av Messier som tränare tros vara ett steg i ledet mot att få in Stenbeck i klubben.

Enligt Sydsvenskan innebär också det här att Håkan Åhlund får lämna posten som sportchef efter att tidigare ha blivit petad från tränarrollen på grund av en incident med en spelare.

The post Nu kliver Mark Messiers kusin in i Hockeyallsvenskan appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Nu kliver Mark Messiers kusin in i Hockeyallsvenskan

kommentarer

Titta också

NBA-Podden: All-Stars och Clippers-Rockets rivaliteten

… Läs mer här: NBA-Podden: All-Stars och Clippers-Rockets rivaliteten kommentarer