Ny tung förlust för IK Pantern

MALMÖ Verkligheten har hunnit ifatt IK Pantern i Hockeyallsvenskan. 1-5 mot Tingsryds AIF var den fjärde raka förlusten och den tidigare så pigga nykomlingen åker just nu såpad rutschkana neråt i tabellen.

På fredagskvällen var Malmölaget inte ens nära och stöttat av en röststark bortaklack kunde Tingsryd gå loss till en 4-0-ledning.
0-3 och 0-4 kom inom loppet av 47 sekunder i början av den andra perioden och trots en snabb reducering av Erik Nyström kunde Tingsryd i princip spela av matchen resten av tiden.
Pantern fick en liten chans att få en rejälare kontakt när Tingsryds Emil Forslund alldeles efter Panterns 1-4-mål drog på sig en fullständigt onödig utvisning för tripping. Men Pantern fick bara spela powerplay i två sekunder innan Fabian Lundh också drog på sig en utvisning.
2-4 där och det kunde blivit match.

– Vi hade väl ett läge för Kim Johansson som vi brände också. Sedan fick de ett powerplay och gjorde 1-0, påpekade Panterntränaren Stephan ”Lillis” Lundh.
Han var dock noga med att betona att Tingsryd var bäst och att det just nu inte alls ser bra ut för hans lag.
– Vi är i en väldigt tung period. Ett kännetecken för matcherna är också att vi hamnat i underläge