Örebro avgjorde under slutminuten: ”Det var ingen rökare, men den gick in”

By Anton Högsander

Det var en minst sagt svängig match som utspelade sig mellan Örebro och Färjestad. Till slut var det ett självmål som skulle skilja lagen åt. Med endast 40 sekunder kvar ramlade 3-2-pucken över Färjestads mållinje.
– Vi gnuggade som attan. Det var ingen rökare, men den gick in, sa Tom Wandell till C More.

Först var det hemmalaget som tog ledningen efter en märklig sargstuds som gav Glenn Gustafsson ett läge där han kunde peta in 1-0-pucken. Tio minuter senare tog Sebastian Erixon pucken, bröt in från höger och skickade in kvitteringen mellan benen på Örebros målvakt Eero Kilpeläinen.

Även under mittperioden fortsatte matchen att bölja fram och tillbaka – men den här gången var det Färjestad som klev upp i ledningen när Jesse Virtanen bombade in 2-1 med ett hårt direktskott. Innan det var dags för den tredje perioden såg Jonathan Andersson till att göra 2-2 när Stefan Steen hade svårt att hålla skottet.

I den tredje perioden bjöd båda lagen på en energisk ishockey och flera heta lägen. Men det dröjde tills det bara var 40 sekunder kvar av matchen innan hemmalaget gjorde det förlösande segermålet. Snöpligt nog var det ett självmål från Färjestads sida när Mikael Wikstrand råkade stöta in pucken i eget mål med hjälp av sin hand.
– Alla kämpar för alla. Det känns underbart. Vi har kommit ihop som lag, sa Tom Wandell som var sist på segerpucken i Örebro.

The post Örebro avgjorde under slutminuten: ”Det var ingen rökare, men den gick in” appeared first on Hockeysverige.