Örebro bröt Linköpings fina svit – börjat bygga på en egen

By Henrik Skoglund

Örebro tog på hemmaplan emot ett Linköping som kom till match med tre raka segrar. Den fina sviten sprack när hemmalaget kunde vinna med 4-3 efter förlängning. Deras andra raka seger.

Tylor Spink gav Örebro en drömöppning när han redan efter dryga två minuter gjorde mål. Men Linköping var inte sena med att svara när Patrick Mullen nätade. Den första perioden skulle bjuda på ett mål till när OS-ratade Libor Hudacek hittade rätt.

Den andra perioden blev mållös, men efter en minut av den tredje kunde Tom Wandell ge hemmalaget en 3-1-ledning. Men Linköping är starka för stunden och Niclas Lundgren och Olle Lycksell såg till att matchen var lika på tre efter 60 spelade minuter.

I förlängningsspelet kunde sedan Daniel Viksten med sitt åttonde mål för säsongen ge Örebro två välbehövliga poäng i botten av tabellen.

Örebro har nu vunnit två raka efter att de vann senast också mot Skellefteå. Linköping har tagit poäng i fyra raka matcher.

The post Örebro bröt Linköpings fina svit – börjat bygga på en egen appeared first on Hockeysverige.