Hem / Sport / OS-stommen uttagen – då får bara ett fåtal SHL-spelare chansen: ”Vet inte vad det säger om SHL”

OS-stommen uttagen – då får bara ett fåtal SHL-spelare chansen: ”Vet inte vad det säger om SHL”

By Ronnie Rönnkvist

En målvakt, en back och sex forwards. När stommen till den stundande OS-truppen skulle tas ut idag var SHL-spelarna få.
– Jag vet inte vad det säger om SHL, säger assisterande förbundskaptenen Peter Popovic om att Mikael Wikstrand är ensam SHL-back.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)

Idag presenterades truppen till Channel One Cup. Föga oväntat var att förbundskaptenen Rickard Grönborg skulle satsa på idel säkra kort. En stark trupp utan skrällar.

Wikstrand.

På backsidan ställer Tre Kronor upp med Staffan Kronwall, Erik Gustafsson, Magnus Nygren, Patrik Hersley, Jonas Ahnelöv, Johan Fransson, Henrik Tömmernäs, Jonas Junland, Nicklas Burström och Mikael Wikstrand. Av dessa tio är det bara en, Wikstrand, som spelar i SHL. Något som föranledde en fråga till assisterande förbundskaptenen Peter Popovic om vilken nivå egentligen SHL håller när vi pratar om just backar.
– Jag vet inte vad det säger om SHL. Nu tog vi inte med Rasmus Dahlin den här gången utan låter honom lägga fokus på JVM. Han är en SHL-back. (Simon) Bertilsson är en annan. Han var skadad senast då vi skulle ta ut laget så vi låter honom vara, så visst hade det kunnat vara flera SHL-backar med.

Med tanke på att det är ganska lika uppställning som senaste turneringarna är det för att ni medvetet valt att jobba med kontinuitet?
– Ja, vi har velat behålla någon form av stomme från Karjala Cup. Varför? Jo, eftersom vi inte har så mycket tid. Vi pratar Karjala som är en vecka och Channel One som också är

Läs mer här: OS-stommen uttagen – då får bara ett fåtal SHL-spelare chansen: ”Vet inte vad det säger om SHL”

kommentarer

Titta också

Inför: IFK Göteborg – Dalkurd FF

På torsdag åker Dalkurd tillbaka till Göteborg för att försöka plocka med sig 3 poäng …