By Henrik Skoglund

Oskarshamn och Leksand bjöd på riktigt bra hockeyunderhållning i Be-Ge Hockey Center under fredagskvällen. Matchen slutade 1-0 till hemmalaget – men avsaknaden av mål speglade verkligen inte matchbilden.

Det var en match med mycket känslor mellan tabelltvåan Oskarshamn och trean Leksand som utspelade sig under fredagskvällen. Hög intensitet, många chanser, tufft, tätt och grinigt matchen igenom. Det märktes att matchen gällde mycket helt enkelt.

Med tjugo sekunder kvar av den andra perioden kom matchens enda mål genom backen Marcus Björk som bombade in 1-0 i powerplay, en spelform Oskarshamn haft problem i på sistone.
— Det har varit lite upp och ner. Men vi har ändå försökt att ta det lugnt och träna på det. Tillslut trillar de in, kommenterade matchhjälten Marcus Björk till C More i pausen.
— Otroligt bra hockeymatch. Det är så här det ska vara. Det är två lag som vill tävla där ute, fortsatte han.

Leksand gjorde vad de kunde för att komma ikapp. Men Oskarshamn höll undan. Mycket tack vare storspelande målvakten Wictor Ragnewall som fick hålla säsongens första nolla.
— Ganska svår match idag, skönt att få lite att göra i sista, sa målvakten efter matchen och beskrev känslan av att vara nya serieledare.
— Mycket bra. Nu kan vi ta ledig helg.

De tre poängen innebär att Oskarshamn klättrade förbi Timrå i tabelltoppen. Leksand ramlade ner till femte plats.

The post Oskarshamn nya serieledare efter glödhet match mot Leksand: ”Nu kan vi ta ledig helg” appeared first on Hockeysverige.