Ottawa tvingade Pittsburgh till en Game 7

By Fredrik Sandquist

Natten mellan torsdag och fredag spelas en sjunde och avgörande match mellan Pittsburgh och Ottawa. Detta sedan Ottawa vann nattens match med 2-1 och därmed kvitterade matchserien.

Ottawa kom hem till Kanada med kniven mot strupen. Vinst var det enda som räknades och förlust skulle betyda att säsongen var över. Trots stort övertag i skottstatistiken för Pittsburgh så lyckades Ottawa få med sig den viktiga segern och tvinga fram en sjunde och avgörande match natten mot fredag.

Under första perioden var det, likt resten av matchen, ett litet övertag för Pittsburgh som inte lyckades att få pucken förbi Craig Anderson i målet. Istället var det Ottawa som hade den farligaste möjligheten när Mark Stone prickade stolpen. Det blev dock inga mål i den första perioden.

I den andra perioden var det rejält övertag för Pittsburgh som vann skotten med 23-10. Vi behövde inte heller vänta mer än drygt fem minuter innan Evgeni Malkin vände bort Zack Smith i hörnet och sen skickade in sin egen retur i kassen. Pittsburgh lyckades inte ta vara på sina chanser och istället kvitterade Ottawa genom Bobby Ryan i fem-mot-tre. Zack Smith var sen nära att ge hemmalaget ledningen när han la en puck mot mål som Matt Murray missade men pucken tog i stolpen och gick utanför.
— Special teams är grymt viktigt. Vi pratar om det hela tiden. I dag hade vi ett par lägen i powerplay som vi missade och sen gjorde de det viktiga målet i slutet på andra perioden, säger Pittsburghs lagkapten Sidney Crosby till NHL.com efter matchen.