Ottawas starka vändning – Duchene stor (och snabb) matchvinnare

By Henrik Skoglund

Det såg mer eller mindre kört ut inför den tredje perioden när Ottawa tog emot San José. Då klev Matt Duchene in i handlingen och såg med två mål och en assist till att hemmalaget kunde vinna med 6-5.

Tomas Hertl gav bortalaget ledningen tidigt i matchen innan Ryan Dzingel kunde kvittera något senare. Men det höll bara ett kortare tag, sen smällde Melker Karlsson in ytterligare ett ledningsmål för Sharks.

Framgången för bortalaget fortsatte även i den andra perioden när Chris Tierny (assist Tim Heed), Brent Burns och Hertl (återigen) gjorde mål. Ottawas Mark Stone målade för hemmalaget framspelad av Erik Karlsson.

MÄKTIG VÄNDNING

Erik Karlsson spelade fram till Derick Brassards viktiga 3-5-reducering alldeles i inledningen av den tredje perioden och det var början till Ottawas magnifika upphämtning.

I mitten av perioden gjorde nämligen Matt Duchene 4-5 innan han strax därefter spelade fram Mike Hoffman till kvitteringsmålet.

I förlängningsspelet dröjde det sen blott sju sekunder innan Matt Duchene kunde avgöra matchen.
— Vi belönades till slut för de saker vi gör. Vi har haft några tuffa svackor både defensivt och offensivt, men på sistone har vi gjort många bra saker utan att pucken gått in. Det var skönt att se att det hände ikväll, summerade Duchene för nhl.com efter matchen.