Panterns bästa back till Malmö: ”En toppspelare i Hockeyallsvenskan”

By Uffe Bodin

Malmö Redhawks fortsätter att hämta in spelare från samarbetsklubben IK Pantern. I dag blev det klart att Panterns toppback Tobias Ekberg ansluter till SHL-klubben och debuterar på annandagen.
– Vi är jätteglada över att vi har det här fina samarbetet med Pantern och att vi kan hjälpa varandra i situationer som den vi befinner oss i just nu, säger Malmös sportchef Patrik Sylvegård i ett pressmeddelande.

Malmö har drabbats av en hel del skador på backsidan. Nu får man dock uppbackning från lokala samarbetsklubben IK Pantern. I dag blev det klart att man lånar in lagets toppback Tobias Ekberg. Han begår SHL-debut mot Frölunda på långfredagen.
– Tobias är en toppspelare i HockeyAllsvenskan. Han är en skicklig tvåvägsback som är såväl rörlig som duktig med pucken. Han kommer att göra bra ifrån sig hos oss, säger sportchefen Patrik Sylvegård.

Ekberg kom till Pantern från IK Oskarshamn, dit han var utlånad av Leksand under fjolårssäsongen. Efter att ha svarat för elva poäng (5+6) på 48 matcher i fjol har det lossnat rejält för 23-åringen från Töreboda i år. På 29 matcher har han svarat för 17 poäng (4+13) och är delad tvåa i backarnas poängliga i Hockeyallsvenskan.

”GÖR DET JÄTTEBRA NÄR DET KOMMER TILL UTVECKLING”

Sylvegård är glad över ynnesten att kunna låna in en spelare av Ekbergs klass.
– Vi är jätteglada över att vi har det här fina samarbetet med Pantern och att vi kan hjälpa varandra i situationer som den vi befinner oss i just nu. Pantern gör det dessutom jättebra när det kommer till utveckling av spelare, säger han.

Sedan tidigare har Malmö plockat in Axel Wemmenborn från just Pantern. Även Andreas Söderberg och Sebastian Dyk har gjort matcher i SHL den här säsongen.

The post Panterns bästa

Läs mer här: Panterns bästa back till Malmö: ”En toppspelare i Hockeyallsvenskan”

kommentarer