Pappan slog ihjäl nyfödda dottern – nu döms han

Lilla Mila mördades av sin pappa i 2016.

Nu döms fadern till 20 år i fängelse.

– Jag blev rånad på allt jag hade, säger mamman Monyta Krin i ett hjärtskärande uttalande under rättegången.

Lilla Mila Zabala fick aldrig en chans att leva. Pappan Matthew Zabala, 34, döms nu till 20 år i fängelse efter rättegången i San Jose, USA – efter det att han slagit, och till sist krossat skallen på det två månader unga spädbarnet.

Det var under tisdagen som domen föll mot Zabala, efter det att han mördat dottern i augusti 2016, bara någon månad efter att hon föddes.

Mamman Monyta Krin, som under en tid utstått misshandel från Zabala, var med och vittnade under rättegången.

– Natten min dotter Mila tog sitt sista andetag var samma natt som jag tog mitt, sade hon under rättegången, enligt lokaltidningen East Bay Times.

– Jag fick se hennes dödsattest innan jag ens kunde hämta ut hennes födelseattest. Det är något så smärtsamt stört i det här, och jag känner att jag blev rånad på allt jag hade av den mest självdestruktiva människan – förklädd som hennes fader, fortsatte hon i sitt uttalande i rätten.

Zabala har erkänt mordet på dottern Mila, och att han dessutom misshandlat två kvinnor.Foto: SANTA CLARA COUNTY JAIL

Vill få fler att donera organ

Mamman Monyta Krin fick även beskriva det sex år långa förhållandet med pappan, som bestod av fysisk och psykisk misshandel. Hon berättar att hon mot slutet av förhållandet ständigt blev paralyserad av hans blotta närvaro.

Den 19 augusti fördes lilla Mila till sjukhuset i San Jose med hjärtstillestånd, fem dagar senare dog flickan. Genast fattade läkarna misstankar om barnmisshandel, varpå de röntgade henne.

Resultatet visade fler frakturer över hela kroppen, däribland skallen. Bevismaterial från rättegången visar att huvudskadad inte var en olycka, snarare ”ett resultat av en medvetet krossande av skallen”, skriver East Bay Times.

Trots den fruktansvärda smärtan, berättar mamma Monyta Krin att hon inte vill bli slukad av hat, utan fokusera på att hedra det ljus som Mila skänkte världen. Flickan var den yngsta organdonatorn på sjukhuset, och nu vill mamman verka för att fler ska registrera sig som donatorer.

Källa: https://www.expressen.se/nyheter/pappan-slog-ihjal-nyfodda-dottern-nu-doms-han/

kommentarer