Pigg comeback efter allvarliga skadan: ”Har försökt ta den här tiden till att bli bättre”

By Henrik Skoglund

Han var ett av de mer omtalade namnen inför årets SHL men en skada har hållit honom borta de 21 senaste omgångarna. Idag var Pierre Engvall tillbaka i HV-tröjan efter sitt nyckelbensbrott och av den långa frånvaron märktes ingenting.
— Jag känner mig bättre i form nu än innan jag blev skadad, säger han till hockeysverige.se.

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)
Pierre Engvall tillhörde en av de piggare spelarna i ett för dagen väldigt skärpt HV71. Den 21-årige SHL-rookien har inte spelat sedan 7 oktober då han bröt nyckelbenet mot sin förra klubb Mora. En skada som krävde operation.
— Det är för jäkla kul. Jag har gått och väntat på det här i tre månader och försökt köra på så hårt jag kan. Jag har försökt hålla humöret uppe och köra på, berättar en strålande glad Pierre Engvall för hockeysverige.se efter annandagens segermatch på hemmaplan mot Örebro.

Det märktes inte att du varit borta så länge.
— Inte? inleder han självkritiskt, men utvecklar sen anledningen till varför han tror fräschheten fanns kvar i benen.
— Det kändes bra. I och med att det var en överkroppsskada så har jag försökt köra mycket skridskor. Jag känner mig bättre i form nu än innan jag blev skadad.

Du väljer att se det positiva i skadan?
— En skada är väl aldrig positiv. Men man kan ta något positivt av det, kolla lite på spelet och se vad man gjorde bra och dåligt och försöka ändra lite. Jag har försökt ta den här tiden till att bli bättre.

TYCKER DE VAR BÄTTRE

Mötet mot Örebro slutade 5-2 och HV71 har nu tagit tre raka segrar. Engvall är nöjd med i stort sett hela matchen.
— Jag tycker vi spelar bra egentligen hela matchen. Vi tappar lite i andra och går ner oss. Men sen tycker jag vi skapar mycket lägen och trycker ner

Läs mer här: Pigg comeback efter allvarliga skadan: ”Har försökt ta den här tiden till att bli bättre”

kommentarer