Plockades från Los Angeles i expansionsdraften – nu gjorde han slut på deras säsong

By Uffe Bodin

😍

Vegas Golden Knights är som första lag klara för den andra rundan av slutspelet. I natt tog man sin fjärde raka seger mot Los Angeles Kings efter 1–0 i Staples Center. Segerskytt: backen Brayden McNabb – som Golden Knights plockade från Kings i expansionsdraften i somras.

De har redan gjort så mycket mer än någon kunnat begära av dem. Likväl så är Vegas Golden Knights inte nöjda med att bara ha presterat en grundserie långt bortom vad någon vågat tro eller hoppas på.

Tidigt på onsdagsmorgonen blev expansionsgänget som första lag klara för den andra rundan av Stanley Cup-slutspelet. Detta genom att sopa bort Los Angeles Kings i fyra raka matcher.

Efter att ha vunnit de tre första drabbningarna med uddamålet var match fyra inget undantag. Golden Knights sköt matchens enda mål tidigt i den andra perioden. Symboliskt nog var det backen Brayden McNabb som gjorde det målet. 27-åringen var den spelare som Golden Knights plockade från just Los Angeles Kings i expansionsdraften förra sommaren.

Framspelad av Reilly Smith och William Karlsson klämde McNabb in ett direktskott förbi Jonathan Quick i hemmalagets kasse. Det var allt Vegas behövde i offensiv väg.

He’s no stranger to goals in this building

#VegasBorn pic.twitter.com/emZPrHMx0r

— Vegas Golden Knights (@GoldenKnights) April 18, 2018

FLEST SLUTSPELSNOLLOR AV ALLA AKTIVA MÅLVAKTER I NHL

Längst bak fortsatte Marc-André Fleury att vara säkerheten själv mellan stolparna. 33-åringen höll sin andra nolla i slutspelet genom att stoppa 31 skott. Veteranen har stoppat 127 av 130 skott i första rundan. Det ger en räddningsprocent på sinnessjuka 97,7.

Fleury har tolv slutspelsnollor under sin karriär, flest av alla aktiva målvakter i NHL.

Vegas ställs nu mot vinnaren i serien mellan Anaheim Ducks och San José Sharks i

Läs mer här: Plockades från Los Angeles i expansionsdraften – nu gjorde han slut på deras säsong

kommentarer