Plump i Brynäs protokoll – föll mot allsvenskt motstånd

De allsvenska lagen fortsätter att chocka SHL-lagen under årets träningsmatchande. Efter att Modo i går åkt på en överraskande förlust mot allsvenska nykomlingen Sundsvall var Brynäs i dag nästa lag från högstaligan att gå på en rejäl mina. Trots ledning i den tredje perioden föll man nämligen med 3-2 efter övertid borta mot Almtuna.

En av få spelare i Brynäs som var på spelhumör under lördagen var tjeckiska stjärnförvärvet Petr Vrána. 30-åringen öppnade målskyttet i den första perioden och assisterade sedan Adam Brodecki till Gävlelagets 2-1-mål i mittenakten. Tyvärr för gästerna skulle det dock inte räcka hela vägen till seger.

Sebastian Selin kvitterade för Almtuna i den tredje perioden innan det spännande lånet från Djurgården, Daniel Bernhardt, klev in och avgjorde för andra matchen i rad. 19-åringen, som vann poängligan i J20 SuperElit förra säsongen, sänkte AIK med två mål på Hovet tidigare under veckan och följde nu upp det med att säkert förvalta ett friläge fram till 3-2 för Uppsalalaget.

Johan Berggren var för övrigt den som satte hemmalagets första mål i matchen.