Poängdrottningen glänste när Riksserien hade premiär – mästarinnorna vann direkt

Hon vann Riksseriens poängliga i överlägsen stil i fjol. När årets säsong drog i gång var Linköpings Denise Altmann i farten direkt. Med ett mål och två assist ledde honom de regerande mästarinnorna Linköping till en 5-1-seger mot nykomlingen Djurgården inför 177 personer i Stångebro Ishall.

Djurgårdens norska nyförvärv Andrea Dalen gav gästerna ledningen i första perioden. Efter pausen gick Linköping ut och sköt tre mål inom loppet av en minut tidigt i perioden. Moa Viklund kvitterade och Pernilla Winberg sköt sedan två raka mål på 13 sekunder innan Djurgården tog timeout och fick stopp på blödningen. Madelen Haug Hansen spädde på till 4-1 innan perioden var över.

I den tredje perioden avrundade Denise Altmann målskyttet med att göra sin tredje poäng för kvällen. Hon hade assisterat till två av de tidigare målen.

I LHC:s kasse fick schweiziska stjärnmålvakten Florence Schelling en bra start och stoppade 27 av 28 skott.