Poängstarke backen kliver in i Hockeyallsvenskan: ”Helt rätt för mig”

By Uffe Bodin

Han var en av de poängstarkaste backarna i Hockeyettan den här säsongen. Nu får August Tornberg sin chans i Hockeyallsvenskan. Nu har han skrivit på för Björklöven.
– Det fanns mycket intresse från Hockeyallsvenskan men Umeå och Björklöven känns helt rätt för mig och jag är jätteglad över att komma ner till Umeå, säger Piteåbacken.

Med 38 poäng (8+30) på 38 matcher var Piteås August Tornberg delad tvåa i backarnas poängliga den här säsongen. I kvalet mot Hockeyallsvenskan hade han ytterligare tio poäng (3+7) på 15 matcher.

Piteå klarade visserligen inte att ta steget upp i allsvenskan, men för Tornberg blir det ändå spel i svenska andraligan nästa säsong. Nu står det klart att han byter Piteå mot Björklöven.
– Det har alltid varit roligt att möta Björklöven när det är så bra publik och det var ju fullt ös när de gick upp och vann mot oss. Jag har inte testat på Hockeyallsvenskan tidigare och det kommer bli tuffare spel och det kommer krävas mer varje dag och varje match, säger August Tornberg i ett pressmeddelande.

”UTVECKLAT SITT SPEL ÖVER HELA ISEN”

25-åringen från Pajala spelade juniorhockey i Luleå. Sedan 2012 har han varit Piteå trogen så när som en säsong i Kallinge-Ronneby. På 247 matcher i Hockeyettan har han noterats för 176 poäng.
– August har varit en tongivande back i Hockeyettan de senaste åren med sin kreativa offensiv där jag tycker att han nu utvecklat sitt spel sett över hela isen. I vår miljö och med hans egna driv att hela tiden vilja utvecklas kommer han att kunna ta ytterligare steg i sin ishockey, säger Björklövens sportchef Fredrik Grönberg.

Kontraktet är skrivet över två säsonger.

The post Poängstarke backen kliver in i Hockeyallsvenskan: ”Helt rätt för mig” appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Poängstarke backen kliver in i Hockeyallsvenskan: ”Helt rätt för mig”

kommentarer