Polisen Lottas kaxiga varning till valborgsfirarna

Polisen gör ”reklam” för sin fyllecell inför valborgsmässoafton.

Med orden ”En liten etta utan kök”, har polisen i Nyköping lagt upp en bild för att avskräcka firare från att överförfriska sig. 

– Med glimten i ögat och lagom mycket humor kan vi nå ut till fler, säger Lotta Thyni som ligger bakom inlägget.

Valborgsmässoafton är ansedd som en klassisk suparhelg som historiskt sett gett polisen mycket huvudbry.

– Det har ju varit känt som en helg då många ungdomar alkoholdebuterar. Vi på Nyköpingspolisen är självklart ute och jobbar, säger Lotta Thyni, gruppchef vid områdespolisen i Nyköping.

”Ljusa fräscha rum bara för er”

Nu har hon skrivit en hälsning till valborgsfirarna om var man kan få tillbringa natten i fall alkoholkonsumtionen blir för stor. Fyllecellen marknadsförs som en ”liten etta utan kök”.

”Till er som i dag tänker fira valborg och som planerar att festa riktigt hårt så har vi inrett några ljusa fräscha rum bara för er.”, skriver Lotta Thyni på Facebooksidan.

– Vi vill säga att valborg ska bli bra för alla. Vi har ett gemensamt ansvar för att ta hand om varandra, jag tror att alla tjänar på att försöka avstå från att hamna i den lilla ettan. 

LÄS MER: Valborg i Lund – här pågår festen

Lotta Thyni gruppchef vid områdespolisen i Nyköping.Foto: Polisen.

Vill visa mänsklighet

Inlägget fick stor spridning på sociala medier för några år sedan, nu har Lotta Thyni uppdaterat skrivningen. 

”Rummen är spartanskt inredda med trendig sommargul madrass. För er som inte klarar av att stå upp bjuder vi på transport hit.”, står det vidare i inlägget. 

https://www.facebook.com/polisen.nykoping/photos/a.409711492489727.1073741825.180165188777693/1514846548642877/?type=3&theater

Lotta Thyni säger att meddelandet ska nå ut till nya grupper – både vuxna och yngre – och variera det allvar som ofta präglar polisens budskap till allmänheten. 

– Sociala medier är väldigt kraftfullt i dag och vi ska vara där medborgarna finns och skapa dialog. Men när det handlar om humor så brukar vi vara försiktiga. Det här är ett sätt att visa medborgarna att det finns en människa bakom uniformen, säger hon. 

Trots den bild som finns av valborgsmässoafton som suparhelg har stöket minskat under kvällen i Nyköping de senaste åren, säger hon:  

– För det mesta är det en trevlig tillställning och vi är positivt överraskade över hur väl folk har skött sig de senaste åren.

Källa: https://www.expressen.se/nyheter/polisen-lottas-kaxiga-halsning-till-valborgsfirarna/

kommentarer