Polisen misstänker: Ströp sitt ex efter mackbesöket

Här, sent på natten den 8 februari, stannar yrkeschauffören till vid en bensinmack – samtidigt fångas han av en övervakningskamera. 

Mindre än sju timmar senare slår mannen larmnumret 112 – och erkänner att han har dödat en ung kvinna hemma i sin bostad.

– Det var absolut inte meningen men, fan fan fan, men skitsamma jag har förstört mitt liv och jag har tagit ett liv. Jag ångrar mig som fan alltså, säger han i larmsamtalet. 

Under onsdagen åtalades den 33-årige yrkeschauffören vid Solna tingsrätt, misstänkt för att ha strypt på sin före detta flickvän i en lägenhet i Vällingby i nordvästra Stockholm. 

Polis och åklagare misstänker att motivet är präglat av svartsjuka.

LÄS MER: Yrkeschaufför åtalas för mord på ung kvinna 

– De har haft ett tidigare förhållande, som har varit fram och tillbaka, berättade kammaråklagare Tomas Matsson. Hon har befunnit sig hemma hos honom den här natten och de har diskuterat förhållandet. Då uppkom en situation, som jag menar, bygger på någon form av svartsjuka. Det här gör att han tappar fattningen och stryper henne. 

Ringde 112: ”Inte våldsam av mig”

Det var den misstänkte som själv larmade 112 tidigt på morgonen den 8 februari.

Det framgår i polisens förundersökning.  

 I samtalet säger han att han har strypt en bekant och att kroppen finns i badkaret. Han berättar också vilken adress han befinner sig på – hans egen bostad.

Han får en fråga om han är påverkad av något när han ringer:

– Jag drack lite alkohol tidigare, men jag är inte påverkad, kanske lite grann, det är svårt att bedöma. 

LÄS MER: Här mördades den unga kvinnan 

Larmoperatören undrar i samtalet också om han är beväpnad:

– Jag är inte våldsam av mig. Jag har inga vapen, jag ska bara ge mig liksom när ni kommer.

Erkänner att han strypt kvinnan

Yrkeschauffören erkänner i samtalet att han nyss har dödat en en kvinna, en bekant, genom strypning. Han hävdar samtidigt att det inte var hans avsikt:

– Det var absolut inte meningen men, fan fan fan, skitsamma jag har förstört mitt liv och jag har tagit ett liv. Jag ångrar mig som fan alltså. 

LÄS MER: Chauffören greps klockan 8.04 på morgonen

Polisens förundersökning innehåller en stor del dokument och bevis mot den misstänkte. Bland annat finns det bilder från tre olika övervakningskameror på bensinmacken Circle K i Råcksta, nära Vällingby, under mordnatten. På bilderna syns hur en mörk personbil kör in i området. Klockan 00:51 kliver en man, enligt polisen bedöms det vara den 33-årige yrkeschauffören, ur bilen.

Han går fram till kassan vid ”nattluckan”.

Fångas av övervakningskamera

I polisens digra förundersökning står det: ”Han samtalar med en anställd och betalar för varor med ett kontokort.”

Klockan 00:54 kliver mannen in i bilen igen, och lämnar området efter en minut, klockan 00:55. 

Mindre än sju timmar senare larmar han 112 och berättar att han dödat sin exflickvän i sin bostad i Stockholmsförorten Vällingby.

I polisförhör säger mannen:

– Det var som att någonting tog över, för den stunden så var jag inte mig själv, det var liksom, det är svårt att förklara.

Expressen har sökt mannens advokat Fredrik Kocken för en kommentar.

Källa: https://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/sju-timmar-senare-ar-han-en-mordare/

kommentarer