Porsberger frälste Leksand med sent avgörande

By Anton Högsander

Leksand visade under fredagen att laget verkligen är att räkna med i toppen av tabellen. I mötet med IK Pantern blev Johan Porsberger stor matchhjälte när han fick in 2-1-målet i slutskedet av den tredje perioden.

Leksands seger innebär att laget nu har bra häng på topplagen. Med 34 inspelade poäng är det endast tre poäng upp till tabellettan Timrå.

I matchen mot Pantern var det bortalaget som tog ledningen när Kim Rosdahl efter drygt elva minuter spel fick in pucken bakom Tex Williamsson i Leksands målbur. I powerplay såg sedan Oskar Lang till att kvittera till 1-1 efter att Johan Porsberger stått för förarbetet.

Det var också Porsberger som blev den stora matchvinnaren när han med sex minuter kvar av matchen frälste Leksand med sitt 2-1-mål. Efter den förlösande fullträffen orkade hemmalaget hålla undan och plocka hem tre viktiga poäng i den täta toppstriden.

The post Porsberger frälste Leksand med sent avgörande appeared first on Hockeysverige.