Hem / Sport / Presenterar Felix Sandström – och finskt nyförvärv från Liiga

Presenterar Felix Sandström – och finskt nyförvärv från Liiga

By Uffe Bodin

IK Oskarshamn lånar in Felix Sandström från Brynäs efter målvaktslöftets skadefrånvaro. Men nöjer sig inte med det. På måndagen presenterade man även ett nyförvärv i finländaren Mikael Kuronen.
– Snabb, målfarlig och stabil i båda ändar av isen, säger sportchefen Per Kenttä om forwarden.

IK Oskarshamn har halkat ned till nionde plats i Hockeyallsvenskan efter sin sensationellt starka start. Nu agerar sportchefen Per Kenttä genom att förstärka laget. Dels genom att låna in Brynäs talangfulle målvakt Felix Sandström, som är tillbaka i speldugligt skick efter sitt skadeuppehåll, dels genom att plocka in den finske forwarden Mikael Kuronen.

Sandström, 20, JVM-målvakt under sina två sista juniorsäsonger, har ett låneavtal med Oskarshamn som gäller fram till 15 februari.
– Det känns kul att vara här och det blir en bra möjlighet för mig att få spela matcher. Jag har kört över en månad i full träning nu, känner mig redo och kommer göra allt för att hjälpa laget ta viktiga poäng i tabellen. Det verkar vara en bra och härlig grupp här också, säger han i ett pressmeddelande från IKO.

SPELADE JVM MED FINLAND 2012

Kuronen, 25, kommer närmast från Ilves i finska Liiga där han stått för tio poäng (5+5) på 30 matcher den här säsongen. På meritlistan finns JVM-spel med Finland i Calgary 2011/12 och 226 Liiga-matcher och 60 poäng.
– Han är snabb, målfarlig och stabil i båda ändar av isen. Jobbar hårt och kan egentligen ta vilken roll som helst i laget. Kan användas både offensivt och defensivt med powerplay och boxplay, säger Kenttä om Mikael Kuronen.

Kuronens kontrakt med Oskarshamn gäller resten av säsongen.

The post Presenterar Felix Sandström – och finskt nyförvärv från Liiga appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Presenterar Felix Sandström – och finskt nyförvärv från Liiga

kommentarer

Titta också

Lazio-Chievo 5-1

Lazio vinner övertygande hemma mot Chievo efter en fin 5-1seger hemma på Olimpico. … Läs …