Redhawks föll tungt mot Linköping

ISHOCKEY Mathias Tjärnqvist är tillbaka i Redhawks, men någon fullträff i återkomsten blev det inte. Ett formstarkt Linköping vann SHL-mötet i Malmö Arena med 4-1. – Vi gör fler misstag och det kostar på den här nivån, säger Mathias Tjärnqvist.

Skadelistan är lång. Nyförvärvet Adam Burish är avstängd efter sitt yxhugg mot Djurgårdens Marcus Sörensen senast och missar tre matcher. För att bredda truppen hämtade Redhawks hem Mathias Tjärnqvist som den här säsongen spelat för JYP i finska SM-Liiga. 36-åringen fanns på isen redan på tisdagkvällen när Redhawks föll tungt mot Linköping. – Det är ett spelskickligt lag. Tappar man puckar på fel ställen så blir det farligt, säger Tjärnqvist som var med och förde upp Malmöklubben till SHL förra året.

Mot Linköping var också kapten Henrik Hetta tillbaka efter sin skada och Kim Rosdahl efter avstängning. Men hemmalaget fick en tuff start. Efter trevande inledning på matchen bjöd Linköping på ett blixtrande anfall halvvägs in i perioden. Niklas Persson hittade Daniel Rahimi som med ett rappt skott överlistade Jonas Gunnarsson i Redhawks-kassen. Linköping kopplade ett ordentligt grepp om matchen genom två snabba mål i början av andra perioden. Amerikanen Chad Billins sköt 0–2 och