Rögle vände igen – nu har man kopplat jättegrepp: ”Det är väl på tiden att jag kommit igång”

By Robert Pettersson

Rögle fick två mål bortdömda i matchen mot Karlskoga. Men man lyckades ändå återigen vända underläge till seger och vinna med 2-1 efter förlängning. Edwin Hedberg avgjorde och gjorde mål för tredje matchen i rad.
– Det är väl på tiden att jag kommit igång, säger lagets sena KHL-värvning.

Rögle värvade Edwin Hedberg från KHL-laget Medvescak under säsongen, men i SHL blev det bara två mål på 21 matcher för den tidigare Modo-forwarden.
I kvalspelet mot Rögle har han haft en betydande roll för Rögle däremot och gjort mål i samtliga tre matcher.

Han kvitterade till 2-2 i den första matchen, där man vände 0-2 till 5-2 i tredje perioden. Senast stod han för 1-1-målet när man vände sent och idag sköt övertidsmålet när man vände 0-1 till seger med 2-1.
– Det var väl på tiden att jag kommit igång, säger Hedberg till C More.

Ja, Rögle lyckades alltså återigen att sent vända om ett underläge till seger mot Karlskoga.
Den här gången låg man under med 0-1 fram till det var 3.30 kvar av tredje perioden när Alen Bibic kvitterade och ordnade fram förlängning.

Rögle hade annars två bortdömda mål under matchen. Ett omdiskuterat sådant från David Åslin och sen ett mindre diskutabelt för hög klubba i förlängningen.
– Det är inte en av våra bästa matcher, men det är starkt gjort att komma tillbaka igen. Vi har ju vetat om att de är lite sargade, säger Hedberg.

Rögle kan nu säkra sin SHL-status i Karlskoga på onsdag.