Salt deg och söta rosor

Eslöv Hela Sverige bakar. Och det är inte bara namnet på ett tv-program.
För första gången har sportlovslediga elever i högstadiet i Eslöv fått chansen att testa hur det är att vara både bagare och konditor.
I skolbageriet på Sallius bakade de både sött och salt.

Klockan nio startade de elva eleverna med att baka frallor, och även ett traditionsenligt och utsmyckat skådebröd. Sen kom det söta och då gällde det att göra marsipanrosor, som senare användes för att dekorera en tårta. men även uppläggning av chokladmousse och kladdkaka hanns med.
Då var det fritt fram att göra spegelblanka uppläggningar med såser i olika färger.
– Det här är ett stort intresse för mig, säger Samuel Nilsson som går i sjuan på Norrevångsskolan.
Han berättar att han gillar att hålla på i köket och har fått inspiration från sin mamma och sin morfar, som är kock.
– Min stora favorit är kladdkaka. Jag skulle gärna jobba på ett bageri. Det är kul att göra något som andra, och en själv, gillar.
Det är första gången Samuel Nilsson är i ett riktigt proffsbageri, enligt honom är det stor skillnad mot köket där hemma.
– Här finns allt, säger han.
Lärare Jan Hägglund beskriver köket som Sverige finaste

Läs mer här: Salt deg och söta rosor

kommentarer