Hem / Sport / San Josés fina gest: Tackar legendaren i lokaltidningen

San Josés fina gest: Tackar legendaren i lokaltidningen

By Måns Karlsson

Så här tar man farväl av en legendar. San José bjuder på en stark hyllning till legendaren Patrick Marleau, som efter 20 år i klubben lämnar för spel i Toronto.

Efter 506 mål på 1493 matcher kommer Patrick Marleau nästa säsong spela i en annan tröja än San Josés. 20 år efter att Sharks valt honom som nummer två i draften, efter att Boston valt Marleaus parhäst Joe Thornton, kommer Marleau i stället ikläda sig storsatsande Toronto Maple Leafs mundering.

Ingen har spelat fler matcher i San José. Ingen har gjort fler mål. Ingen har gjort mer assist. Med andra ord är det enkelt att påstå att Marleau är en levande legendar som för alltid kommer finnas kvar i Sharksfansens minnen. Därför valde klubben att köpa upp en helsida i lokaltidningen San José Mercury, för att där tacka den 38-årige snajpern för sina två decennier i klubben.
”Ord kan inte beskriva vad du betytt för San José”, skriver man i helsideshyllningen.

Fick uppleva en final

Patrick Marleau var lagkapten i klubben under fem säsonger innan Joe Thornton tog över. Han var ett av de stora affischnamnen i det lag som så ofta var favorittippade inför slutspelet, men ständigt misslyckades när det väl gällde. Förra året nådde Marleau sin höjdpunkt i klubben, då man äntligen övervann demonerna och tog sig till Stanley Cup-final. Väl där blev det dock förlust mot Pittsburgh Penguins.

Som allra mest fruktad var Patrick Marleau säsongen 2009/2010 då han dunkade in 44 mål. Den senaste säsongen blev det 27.

Han har rönt stora framgångar i Kanadas landslag, med dubbla VM-guld och dubbla OS-guld.

Old school: Full-page ad in Sunday’s Merc from #SJSharks thanks Marleau for all he accomplished here. pic.twitter.com/XQ79pcK2gQ

— David Pollak (@PollakOnSharks) July 16, 2017

The post San

Läs mer här: San Josés fina gest: Tackar legendaren i lokaltidningen

kommentarer

Titta också

Hertha BSC 125 år

Idag fyller vi 125 år. HA HO HE HERTHA BSC! … Läs mer här: Hertha …