Säsongens första trepoängare i hamn för Linköping

By Henrik Skoglund

Topptippade Linköping har inlett säsongen med två förluster på övertid och straffar. Men idag kom första fullpoängaren när HV71 besegrades med 0-2 i Kinnarps Arena.

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE
Hemmalaget tog tag i taktpinne direkt från start. Det höll… i 47 sekunder. Då nätade nämligen Jakob Lilja efter en spelvändning. Det var Linköpings första skott på mål.
Den första perioden var spelmässigt jämn, men det var Linköping som skapade de hetare chanserna. Bland annat hade Daniel Olsson Trkulja ett friläge i mitten av perioden efter en fin genomskärare från backen. Men Jonas Gunnarsson i HV-målet räddade förtjänstfullt.

Under förra säsongens fyra möten mellan lagen slutade tre med uddamålsseger och det var jämna bataljer som utspelades. Så var också fallet denna eftermiddag i Kinnarps Arena och den andra perioden bjöd inte på något hetare i chansväg. HV71 försökte, men kom aldrig riktigt fram mot Linköpings målvakt Jonas Gustavsson.
Oscar Sundh stängdes av i två matcher efter en skallning mot en motståndare i en träningsmatch mot Linköping. När han nu gjorde sin första SHL-match för säsongen stod han för hemmalagets hetaste chans i mittenperioden efter det att Gustavsson i mål lämnat retur.

AVGJORDE I TREDJE

Jonas Gunnarsson i HV-målet följde upp sin fina insats i torsdags med ännu en. Han sattes rejält på prov i den tredje perioden när Linköping verkade fast beslutna att stänga matchen. Måhända var det tappet mot Växjö i torsdags som fanns i baktankarna hos östgötarna?
Gunnarsson stod pall ända till 11:19 då Linköping behållit trycket efter sitt enda powerplay, en spelform de varit skickliga i under inledningen av säsongen. Sebastian Karlsson var sist på pucken.

HV71 plockade ut Gunnarsson och spelade sex mot fem under matchens sista 1:49. Men trots stort tryck mot