Schweizaren bröt måltorkan – blev matchvinnare efter två mål: ”Haft många chanser”

By Måns Karlsson

Efter sju mållösa matcher under säsongsupptakten fick Sven Bärtschi utdelning i natt. Schweizaren sköt två mål när Vancouver besegrade Detroit med 4-1.
– Det kändes bra att äntligen få göra mål, säger han enligt nhl.com.

Detroit och Vancouver möttes i nattens enda match i NHL-ishockeyn. Med allt ljus riktat på just den matchen ansåg Sven Bärtschi att det var ett bra läge att få ett stopp på den måltorka som gäckat honom under säsongsstarten.

Den 25-årige schweizaren inledde både sitt och matchens målskytte när han i den första perioden satte 1-0, framspelad av Brock Boeser och Bo Horvat. I den andra perioden slog han till igen när han satte 3-1-pucken för Canucks del.
– Jag har haft många chanser de senaste matcherna så det kändes skönt att äntligen få in en puck. Att jag sen fick in en andra puck också gjorde bara att det kändes ännu bättre, säger han till nhl.com.

Derek Dorsett och Jake Virtanen blev också målskyttar för Canucks. Virtanen fick spela med bröderna Sedin och var isens stora utropstecken. Den forne jättetalangen sköt åtta skott under matchen, och hyllades av coachen Travis Greene efteråt.
– Jag trodde att det skulle bli en boost för Jake att få spela med tvillingarna och det skulle ge tvillingarna ett hopp i rätt riktning med tanke på hans fart. Han har gjort ett bra jobb med dem.

Vancouver vann skotten med 37-21 vilket gjorde att Jacob Markström hade en lugn match i målet. Han fick dock släppa en puck förbi sig, när Anthony Mantha satte 1-1 i den första perioden. Gustav Nyquist hade en assistpoäng på fullträffen. Det var dock en