Hem / Sport / Schweiziska stjärnvärvning gjorde det igen – LHC tog hem prestigemötet

Schweiziska stjärnvärvning gjorde det igen – LHC tog hem prestigemötet

By Uffe Bodin

De tippas bli finallagen i SDHL i vår. På fredagen drabbade Luleå och Linköping samman för andra gången den här säsongen. Det slutade med en revansch för gästerna från Östergötland. Lara Stalder avgjorde sin andra match för LHC på straffar när hon tog laget till en 3–2-vinst.

Luleå tog hem det första mötet laget emellan. För en vecka sedan slog de Linköping med 3–2 borta. I kväll fick utmanaren revansch. Inför 1 069 åskådare besegrades Luleå med 3–2 i Coop Norrbotten Arena.

Matchvinnare för LHC blev den schweiziska landslagsstjärnan Lara Stalder. För andra matchen i rad blev hon straffhjälte för sin nya klubb då hon, tillsammans med Pernilla Winberg, såg till att skjuta två poäng till bortagänget. Stalder blev även straffhjälte i förra helgens möte med Djurgården. En match som också vanns med 3–2.

Ingrid Morset och Winberg gjorde LHC:s mål under ordinarie matchtid. Noora Tuulus sköt bägge Luleås mål. I LHC-målet stoppade Florence Schelling 32 av 34 skott. Lagen möts igen redan i morgon förmiddag.

Tabellen toppas fortfarande av Luleå, som har tagit 13 av 15 möjliga poäng. Modo skuggar på nio poäng.

The post Schweiziska stjärnvärvning gjorde det igen – LHC tog hem prestigemötet appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Schweiziska stjärnvärvning gjorde det igen – LHC tog hem prestigemötet

kommentarer

Titta också

Inför: IFK Göteborg – Dalkurd FF

På torsdag åker Dalkurd tillbaka till Göteborg för att försöka plocka med sig 3 poäng …