SHL-skyttekungen fann Gud – och lade av: ”Mitt liv har blivit en miljon gånger bättre”

By Måns Karlsson

Han spelade 113 matcher i NHL, vann SM-guld och SHL:s skytteliga. Sen petades Nick Johnson. Sen försvann han från hockeyvärlden. Här berättar 32-åringen om sin nya karriär, Boston Bruins lögner – och mötet med Gud som fick honom att sluta med ishockey trots sin unga ålder.
– Mitt liv har blivit en miljon gånger bättre, säger kanadensaren till hockeysverige.se.

Nick Johnsons två första år i Sverige blev en enda lång succé. Det blev SM-guld med Växjö under första säsongen och Johnson var en av lagets stora stjärnor. Därefter följde en flytt till Brynäs där han under sin första säsong sköt 22 mål och vann SHL:s skytteliga. Allt gick som på räls.

Sen blev det tyst. Nick Johnson fick det inte alls att stämma säsongen därpå och när Brynäs jagade SM-guld i slutspelet var skyttekungen inte ens med i laget. Han platsade inte. Det blev sju minuters istid i den femte semifinalen mot Frölunda – sen var hans karriär i Brynäs över. Det visade sig att det skulle bli hans sista match i karriären också.

Blott 31 år gammal valde Nick Johnson att lägga av som ishockeyspelare.
– Jag hade tänkt under en tid på att den där säsongen skulle bli min sista. Jag var väldigt stolt över att ha nått NHL och att jag hade självförtroendet och nivån att hjälpa mina lag där, säger kanadensaren till hockeysverige.se och fortsätter:
– När jag sen skickades ned till AHL var jag glad över att få flytta till Europa och att få bo i ett så trevligt land som Sverige. Men jag visste redan då att det bara skulle bli två, tre år i Sverige. Sen skulle jag gå vidare med mitt liv. Jag hade tre underbara år i Sverige och var glad när jag lade av.

Han tog sitt pick och pack och flyttade

Läs mer här: SHL-skyttekungen fann Gud – och lade av: ”Mitt liv har blivit en miljon gånger bättre”

kommentarer