Siamesiska tvillingarnas nya liv – så ser de ut i dag

Systrarna Abigail och Brittany gör allt tillsammans.

Sedan födseln är de siamesiska tvillingarna fästa vid varandra, i vått och torrt.

Nu berättar de om livet tillsammans.

När tvillingarna Abigail och Brittany Hensel föddes den 7 mars 1990 i Minnesota i USA blev deras livsöde genast en internationell angelägenhet.

De två flickorna var siamesiska tvillingar – fästa vid varandra genom bäckenbenet – och  trots två individuella viljor har de behövt lära sig allting i livet tillsammans.

Det är Youtubekanalen ”Naked Stories” som kommit att följa tvillingarnas vardag. Bland annat har ”Abby” och ”Britty”, som de kallas, tillsammans lärt sig köra bil. Och inte nog med det – de har även fått ett nytt jobb.

– Vi har två körkort. Vi båda gjorde uppkörningen, och uppenbarligen lyckades vi, säger de koordinerat i en intervju

De har varsitt körkort – men kör bilen tillsammans.Foto: YOUTUBE

Mamman om högstadieoron

I 1996 gjorde de sin mediala debut, vid sex års ålder, när Oprah Winfrey bjöd in dem till sin show. I samma månad prydde tvillingarna omslaget till magasinet ”Life” under parollen ”One body, two souls”, en kropp, två själar.

Och så har deras liv fortsatt, ständigt bevakade i deras kamp att leva ett normalt liv. I dag har tvillingarna vuxit upp, och överkommit flera hinder. Mamma Patty Hensel berättar i en intervju från högstadietiden om oron för vad skulle komma i och med vuxenlivet.

– Jag hör dem och deras tjejkompisar prata om killar. Men de kommer nog inte dela det med mig just nu, vilka de är kära i eller vad de känner, sade hon 2006 i en film från Figure 8 Films.

Scener från en dokumentär från 2006 visar Abby och Brittys liv från high school.Foto: Youtube

Nya jobbet som lärare

Abigail och Brittany jobbar nu båda som högstadielärare, och stormtrivs i den nya rollen – efter att de valts ut bland 175 kandidater. Men tvillingarna får dela på lönen.

– Just nu är det bra, säger Abby och Britty.

Trots att tvillingarna lever livet tillsammans i vått och torrt, med gemensamt jobb och gemensamma intressen finns det vissa saker som skiljer dem åt. På frågan ”Storstad eller lantliv?”, råder delade meningar.

– Jag gillar storstadslivet,  

– Jag gillar det inte så mycket, bryter Abby in.

I en intervju med Youtubekanalen Naked stories berättar tvillingarna om livet.Foto: YOUTUBE

Källa: https://www.expressen.se/nyheter/siamesiska-tvillingarnas-nya-liv-sa-ser-de-ut-idag/

kommentarer