Skadegörelser kopplas samman

By Caroline Stenbäck

Sjöbo
Polisen kopplar samman de bränder och skadegörelser på bilar som skett i centrala Sjöbo natten mellan måndag och tisdag.
Fler anmälningar av liknande brott har också tillkommit.
– Vi misstänker att det är ungdomar som ligger bakom dem, säger kommunpolisen Johan Sandelin.

Under tisdagen fick polisen in två anmälningar om bränder. Den ena hade skett i en i tidning-container vid återvinningsstationen vid marknadsplatsen och den andra i en papperskorg vid Senapsvägen.
Två personer fick även sina bilar vandaliserade på Ängsgatan. På en av bilarna krossade någon bakrutan och en av de bakre sidrutorna. På den andra krossades rutan i bagageluckan och en sidruta. Och i vindrutan fanns sprickor. Här skruvade även förövarna av bilens extrabelysning.
Nu har polisen fått in ytterligare anmälningar av liknande brott som skett under samma tidsperiod. Två handlar om skadegörelse på bil. Den ena bilen stod på Ågatan och fick bakrutan krossad. Den andra bilen stod på Ängsgatan och där krossades tre rutor.

Även ytterligare en brand har anmälts. En kvinna upptäckte på tisdagsmorgonen att någon tänt eld på en tidning i brevlådan till bostaden på Linnégatan. På Rapsvägen har en soptunna sprängts och fem säckar planteringsjord har stulits från tomten och spridits ut på gatan.

Polisen misstänker att det är ungdomar som ligger bakom de senaste skadegörelserna och bränderna, men ännu har ingen gripits.
– Vi ska nu ta kontakt med skolor och socialen för att försöka få tag på dem som har gjort detta, säger kommunpolisen Johan Sandelin.

Läs mer här: Skadegörelser kopplas samman

kommentarer